Clipje: Terug in de tijd met Go Back To The Zoo

De afgelopen dagen zwierf de nieuwe clip van Go Back To The Zoo al over het internet en vandaag kunnen we melden dat ook wij hem exclusief voor jullie hebben geregeld. Het is namelijk een erg toffe clip, maar wat verwacht je anders van zo’n heerlijke band als Go Back To The Zoo. Man, wat zijn we fan van die gasten. En van hun muziek, niet te vergeten.

Maar nu even serieus. Het is altijd mooi als artiesten hun verleden eren middels een videoclip. Het nummer Aye van Dio is vreselijk, maar de clip is een mooie ode aan de hiphopvideo’s die hem inspireerden. Hospital Bombers grijpt in de video voor Traditional Maori Fight Song #9 terug op de Pop Up-video, omdat ze daar vroeger altijd naar keken toen ze eigenlijk moesten studeren. ‘Hee,’ dacht Go Back To The Zoo. ‘Dat kunnen wij ook!’ En dus gebruiken ze in hun nieuwe clip beelden van MTV The Grind.

MTV The Grind werd halverwege de jaren negentig uitgezonden. De jongens van Go Back To The Zoo waren toen iets van acht en hebben The Grind dus niet bewust meegemaakt. Dat blijkt wel, want anders hadden ze de show nooit gekozen als concept voor hun clip. The Grind was namelijk een pain in the ass. Het was een soort Nederland In Beweging, maar dan met jonge Amerikaanse Oh Oh Cherso-tieners avant-la-lettre die als een stelletje volslagen debielen compleet uit de maat op enorme kutmuziek dansten. Niemand keek dat! Niemand!

Niemand.

Echt, niemand.

Maar dat weten Cas Hieltjes en consorten niet. Die denken dat ze er weer helemaal bijhoren met hun retroclipje. Ze hebben geluk dat het grootste deel van hun achterban nog niet geboren was toen The Grind op televisie was. Maar dat is tegelijkertijd hun pech, want over twee jaar zijn die fanmeisjes allemaal oud genoeg om te beseffen dat Go Back To The Zoo best wel een inwisselbare band is met erg matig songmateriaal en dan is het uit met de pret.

In afwachting van die dag verblijven wij.

Advertenties

Een gedachte over “Clipje: Terug in de tijd met Go Back To The Zoo

  1. Pingback: Nieuws: Carice van Houten maakt cd | labrador – lbrdr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s