Nieuws: De Wereld Draait Door start eigen festival

Zoals vorige week te lezen viel bij onze zustersite 3voor12, gaat De Wereld Draait Door stoppen met de DWDD-recordings. Reden: de bands zijn op. Niet getreurd, want zojuist maakte het populaire programma bekend dat er een festival komt met alle bands die bij DWDD hebben gespeeld. Lbdr heeft een pootje kunnen leggen op het projectplan.

Bedoeling is dat De Wereld Draait Buiten volgend jaar in juli op het Westergasterrein te Amsterdam wordt gehouden, wat praktisch naast de studio van DWDD is. De programmering van de eerste editie zal bestaan uit alle bands die ooit bij DWDD hebben gespeeld; iedere act krijgt net als in het programma één minuut speeltijd. Daarmee kan het evenement op één dag worden gehouden. “Gaat wel een heel gedoe worden met de timetable.” aldus de woordvoerder, “Met meer dan vijfhonderd bands willen we van het programmaboekje een glossy maken. Ook leuk voor adverteerders. Willen jullie er trouwens in? Kan je een halve pagina delen met het boerenservies van Yvon Jaspers.”

Nico Dijkshoorn gaat tijdens de soundchecks van alle bands met zijn eigen groep spelen. De schrijver is nu al bezig met het instuderen van de nieuwe setlist. “Dat is een project van maandon. Mij is wel gevraagd om Hero van Bowie niet te spelen, ik weet ook niet waarom” Lbrdr belde ook met Moke, die in een recent verleden de huisband van DWDD was. “Ja, vet man”, zegt Phil Tilli terwijl hij bij de kapper zit. “Enorm veel zin in, altijd goeie sfeer daar, weetjewel. Welk festival bedoelde je trouwens?” Uit angst dat De Wereld Draait Buiten straks verantwoordelijk is voor een reünie van Kyteman’s Hiphop Orchestra, kent dit bericht een embargo voor de omgeving Utrecht.

De presentatie van het evenement is in handen van Marc-Marie Huijbregts, aangezien Matthijs van Nieuwkerk heeft bedankt voor de eer van presentator. “500 keer dezelfde aankondiging doen gaat zelfs meneer Van Nieuwkerk vervelen.” aldus de woordvoerder. “Marc-Marie is dan weer een rasperformer. En goedkoper.” De organisatie is wel bang dat Marc-Marie te lang van stof is. “Daarom hebben we afgesproken dat hij voor iedere band maximaal twee minuten mag praten. Ja, dat is langer dan de band mag spelen, maar dat vindt onze doelgroep vast niet erg.”

Het festival wil alle leeftijdsgroepen aanspreken. Zo is er voor de ouders voorzien in Prems Kinderparadijs, waar het kroost met een gerust hart kan worden achtergelaten. “Ik neem m’n eigen opnameteam mee, heb ik meteen een nieuw programma”, aldus een enthousiaste Prem. “Ik hoop wel dat er wat probleemkinderen bij zitten.” Arie Boomsma is present met een speciale camper voor bezoekers die over God, seksualiteit en V-halzen willen praten. Tenslotte is er ook een afterparty, waar oud-judoka Dennis van der Geest back-to-back gaat draaien met Halina Reijn. Van der Geest: “We gaan het met z’n allen heel erg leuk hebben.”

De Wereld Draait Buiten zal een eenmalig evenement zijn; na de eerste editie zijn alle bands op.

Advertenties

7 thoughts on “Nieuws: De Wereld Draait Door start eigen festival

  1. Pingback: Sollicitatiebrief aan de VPRO | labrador – lbrdr

  2. Pingback: Kledingawards Spinvis en The Kik verdelen de scene | labrador – lbrdr

  3. Pingback: Exclusief: Febo Groningen wint Popprijs 2012 | labrador – lbrdr

  4. Pingback: Horror: De Wereld Draait Buiten-bezoeker krijgt cd met odes | labrador – lbrdr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s