Nieuws: Eurosonic 2013 nu al uitverkocht

Een paar weken voor de eigenlijke start van de voorverkoop is Eurosonic al uitverkocht. Een woordvoerder van het festival heeft bevestigd dat er geen kaarten voor bezoekers meer zijn. “Alles voor Eurosonic is inderdaad uitverkocht, wegens de early bird-actie voor professionals uit de branche, want die instroom was dit jaar wederom massaal.”

De lijst is inderdaad indrukwekkend. InHollands Media en Enterainment Management-opleiding stuurt een stevige delegatie (goed voor tien studiepunten), naast de altijd aanwezige afvaardiging van de HKU. 3voor12 zal daarnaast met alle lokale afdelingen aanwezig zijn en Oor heeft een groot kader met vrijwilligers ingeschreven. De organisatie is dolblij met alle serieuze aandacht.

Er zijn hierdoor dus geen kaarten meer over voor bezoekers. “En ook niet voor LiveXS. We hoopten dat door het wegvallen van FRET er genoeg kaarten over zouden blijven, maar de hoofdredacteur van Muziek.nl heeft die tickets al in het begin gehaald voor zijn hele familie. Iets met dat ie de Pop Media Prijs gaat winnen”, aldus de directeur van het festival. Doorvragen over wie de prijs daadwerkelijk wint, heeft geen zin. “We moeten het dartbord nog ophangen.”

Ondanks de massale belangstelling, wordt de voorverkoop nog wel gewoon gehouden. Geïnteresseerden zullen een scherm te zien krijgen met een wachtrij, waarna ze uit het systeem worden gegooid wegens technische moeilijkheden. “Hebben we geleerd van Lowlands. Anders lijkt het alsof we zo’n onderonsje zijn van de muziekbusiness en dan krijgen we problemen met een paar subsidieverstrekkers. Daarbij wil je bezoekers wel te vriend houden; wat nu als de Oor in de tussentijd failliet gaat? Dan moeten we die kaarten toch ergens slijten.”

Volgens de InHolland-stagiair van Lbrdr, die eerder stage liep bij ES/NS, is dit geen nieuw fenomeen. Het zou al vijf jaar zo zijn. De woordvoerder van het festival reageert gepikeerd. “Wat denk je zelf, Sherlock? Dat je bij toeval dezelfde koppen bij de Febo ziet? Of dat het toeval is dat het altijd dezelfde juryleden van de Grote Prijs zijn die de panels leiden? Flikker toch op.”

Aantijgingen dat de organisatie kleine labels en vrijwilligers in een vroeg stadium afzet met dure prijzen voor labelavonden en het verplicht aanschaffen van prijzige seminarkaarten, wil de woordvoerder bevestigen noch ontkennen. “Die panels over hoe je muziek van Only Seven Left onder een spotje van de C1000-supermarkten krijgt, vullen zichzelf niet, hoor.”

Kaarten voor Noorderslag zijn overigens nog wel gewoon verkrijgbaar, zo stelt de organisatie Lbrdr gerust. 

Advertenties

2 gedachten over “Nieuws: Eurosonic 2013 nu al uitverkocht

  1. Pingback: Nieuws: voortbestaan Pop Media Prijs verzekerd | labrador – lbrdr

  2. Pingback: De 10 slechtst bezochte Eurosonic-Noorderslag panels | labrador – lbrdr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s