Kledingawards Spinvis en The Kik verdelen de scene

spinkledingDe verkiezing van Spinvis en The Kik tot respectievelijk best geklede man en best geklede band heeft tot veel beroering geleid bij collega’s. Labrador, helaas wederom niet in de prijzen gevallen, peilt de reacties. Allereerst de kenners. “Mijn handen jeuken als ik die muzikanten bij De Wereld Draait Door zie”, zegt modekenner Fiona Hering. “Dan komt zo’n Ilse DeLange in beeld en dan denk ik: kind wat doe je jezelf aan.”

Ook stylist Bastiaan van Schaijk heeft zo zijn klachten. “Jongens als Kane en Marco Borsato hebben het wel begrepen. De V-hals, een leuke muts of een fijne sjaal. Dat maakt een outfit af. Maar als je dan die jongens in die gitaarbands ziet met die slobberkleren en onverzorgde kapsels, nee, het is dat ie zo strak zit, anders was mijn broek ervan afgezakt.”

Ook rapper Kleine Viezerik – bekend van zijn pseudoniem – die zelf vaak half naakt op het podium staat, uitte felle kritiek. “Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding, om eens een oud Latijns gezegde uit de kast te halen (no homo). Ook als die aap een spin is, of een vis, of allebei.” Voor een grill geldt dat niet, aldus Viezerik. “Zoals de Zweden zeggen: ‘een grill is geen ring, een maatpak wel’.”

Op de vrolijke avond vol leuke BN’ers, gratis dure horloges en goddank geen optreden van de winnaar, kwam er ook kritiek van labelgenoten van de laureaten. “Het ging bij ons altijd om raar haar en een bril, nu moet je ineen maatpakken en horloges gaan dragen. Dit is mijn club niet meer’, aldus de zanger van een bandje van wie Lbrdr de naam even is vergeten.

Roosbeef zag de bui al een tijdje hangen. Een half jaar geleden bracht zij de ep Warüm uit. “Ik had gehoopt dat het voldoende zou zijn, maar nu ben ik genoodzaakt om de ep een vervolg te geven. De werktitel luidt ‘Warüm in godsnaam, godverdomme, waar slaat dit op, stomme Spünvüs?’. Op de ep komen gastbijdrages van Humberto Tan, Kleine Viezerik, Johan Derksen en Spinvis. “Ja, je zou wel gek zijn als je er niet een graantje van meepikte natuurlijk.”

Anne Soldaat snapt op zijn beurt de winst van Spinvis wel. “Hij zingt natuurlijk over best gek leed. Ik, op mijn beurt, zing over de werkelijke tragedie van het leven. Best zwaar leed, zeg maar. Daar hebben ze geen prijs voor, waarschijnlijk omdat ze niet willen dat ik hem elk jaar win.” Soldaat wordt in de reden gevallen door Tim Knol. “Wie noem je zwaar leed? Volgens mij ben ik de Excelsior-artiest met de best verkochte kleding. Maar daar is blijkbaar ook geen prijs voor. Heb je ooit wel eens iemand in een ‘Spinvis is gaaf gaap’-shirt zien lopen?”

Medewerkers van Excelsior konden vanmorgen hun pand in Amsterdam-Noord niet in. Woedende leden van onder meer Moss, Gem, Alamo Race Track, Happy Camper, Hospital Bombers, Johan, Hallo Venray en Daryll-Ann blokkeerden de ingang. Door die vijf muzikanten kon niemand er meer door. Ook de TDTMCM waren gekomen, maar zij dropen al snel weer af. “Wij slaan geen mannen met brillen. Daar is geen lol aan’, aldus een teleurgestelde zanger.”

H&M overweegt de visserhoedjes van labelbaas Ferry Roseboom in de handel te nemen. “Die man is toch een modevisionair, blijkt nu. Hij is eigenlijk de Karl Lagerfeld van de lage landen”, aldus een woordvoerder. De Volkskrant laat weten de collectie ongezien vijf sterren te geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s