Verslag: veel slachtoffers op de Eurosonic-donderdag

polgroDe tweede officiële dag (en de eerste dag van Eurosonic voor mensen die op woensdag wel iets te doen hebben) heeft tot veel uitvallers geleid. Het belangrijkste slachtoffer is patatbakker Yassin van snackbar Hoek, voorheen de FEBO. In de felbegeerde Eurosonic-tas, populairder bij die gierige festivalbezoekers dan de Knarie, Spieghel en Huize Maas bij elkaar, zat een bon voor een gratis frietje bij Yassin.

“Zij geven mij geld. Ik gratis friet geven, zij zeggen. Ik rijk van worden, want niemand komt friet halen, zeggen ze. Is niet waar. Kaboutertje met Nu.nl t-shirt had tien bonnen, hij hier ontbijten, lunchen en avondeten. Volgens mij mensen bon kopiëren, of verzamelen. Is niet eerlijk. Ik niet eens praatje kunnen doen met vaste klant Tiem Knol. Ik boos. Gister al bier over mij heen, vannacht friet op door bonnen. Eurosonic is slecht.”

Andere slachtoffers:

Kyteman die na zijn optreden op de Grote Markt door zijn vetpercentage van -5% en de gevoelstemperatuur van -1 graad backstage bevroor en door de Duitse band Kadaver als mascotte in de tourbus is gezet.

Een van de 18 Excelsior-medewerkers, die vast kwam te zitten in zijn vouwfiets.

Voor het eerst werd er iemand uit de Knarie gezet vanwege openbaar poepen.

Het wonder van de Febo. Oor’s Jasper van Vugt en Harm Groustra spreken vol lof over Sofie Letitre en Tessa Rose Jackson. Jasper houdt in al zijn enthousiasme zijn kaassoufflé ondersteboven, waardoor alle kaas eruit loopt. Na het gesprek zit de souflé ineens weer vol met warme, smeuïge vulling. Jasper eet tevreden verder, terwijl Harm een servetje haalt.

Hef reageert woedend op 3voor12-recensie van Balthazar. “Fuck die niggas, g. Dit is mijn glas en daar blijven ze van af. Wie is die Laurence Tanamal nou helemaal? Die bitch is te laag voor mij, sowieso, je weet toch.”

Incubate-programmeur Peter Meeuwsen heeft aangegeven dat dit zijn laatste Eurosonic is. “Het wordt allemaal veel te populair. Ik heb nog maar één band weten te boeken. Stabil Elite, daar stond ik tenminste in mijn eentje in de Simplon. Prachtig. Maar vervolgens wist zelfs Siinai, ondanks hun onuitspreekbare naam en ondefinieerbare herrie, de Vera bij lange na niet leeg te spelen. Als mensen dát al leuk vinden, wat moet ik dan nog boeken? Ik wil eigenlijk nu al naar huis, maar de NS is mij veel te commercieel op vrijdagmiddag.”

Atze de Vrieze, die zo zenuwachtig was voor zijn eerste live-talkshow, dat ie van schrik de hele tijd windjes liet in de uitzending. Gelukkig voor hem keek er niemand. Vanmiddag was de ex-Pop Media Prijs nominee zo nerveus dat ie spontaan een bloedneus kreeg. Maar dat kon ook komen omdat een politicus in een panel iets zei over het korten van omroepsubsidies.

Case Mayfield is na het Calimero-panel gesignaleerd met een eierdop op zijn hoofd, verkregen na het bietsen van een eierbal bij de Febo. Als dank ging hij buiten een paar nummers spelen waarna een medewerker van PIAS hem – Excelsior indachtig – een contract aanbood. “Maar ik zit al bij jullie…” klonk het beteuterd.

Alle vier de bandleden van Kodaline, die door zoveel meisjes huilend om de armen werden gevallen na hun optreden, dat ze zelf ook moesten huilen en toen al huilend een nieuw nummer hebben geschreven dat door een huilende Giel Beelen direct tot nieuwe mega-super-knaller-hit werd gebombardeerd. Toen de vier, nog altijd huilend, de eerste tonen van hun nieuwe huilnummer in de mobiele radiostudio van Giel aansloegen werden ze door een stuk of zes mannen met kraaienmaskers in het gezicht gespuwd. Einde.

Ppjrnlst Peter Bruyn is gisteren ook in kennelijke toestand gesignaleerd in Groningen. Hij stond buiten bij de Vera bezoekers met oordopjes uit te schelden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s