Vanmiddag: Twitter-eerbetoon voor brommerslachtoffers

daftpunkVanmiddag is er een speciaal eerbetoon voor brommerrijders die na een ongeluk gewond zijn geraakt of overleden zijn omdat ze geen helm droegen. Het eerbetoon bestaat uit een uur twitterstilte. “We hebben al enkele prominente muziektwitteraars zo ver gekregen om mee te doen”, meldt woordvoerder Helma van der Kwast van de stichting tot bevordering van het dragen van een brommerhelm (SBDB).

Volgens Van der Kwast hebben @atzedevrieze, @domien, @jobdewit, @zwar, @norbertpek, @sandeman @allharm en @wilbertmutsaers al toegezegd vanmiddag mee te doen. Daar trekt Lbrdr verbaasd een snorhaar van op. Hier zitten toch jongens tussen die na vijf minuten zonder Twitter al beginnen te trillen. Hoe heeft Van der Kwast ze zover gekregen? “We hebben een beetje gesmokkeld”, giechelt de woordvoerder aan de telefoon. “We hebben gezegd dat ze het nieuwe album van Daft Punk mochten horen en dat ze in ruil daarvoor hun telefoon moesten inleveren.”

Om dat bericht heeft Lbrdr ook even hard gelachen, maar er is dus helemaal geen Daft Punk-luistersessie? “Ach joh”, zegt Van der Kwast. “Je neemt een sample van een funkgitaartje en zingt daar 500 keer hetzelfde zinnetje overheen, dan denkt iedereen gelijk dat het Daft Punk is. Die lui geloven alles. Wij hadden dat album in drie kwartier gemaakt.”

De stichting heeft zelfs rekening gehouden met de mogelijkheid dat iemand van het groepje voor zichzelf waagt te denken. “Die idioten hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Ze mogen niks over het album zeggen, anders krijgen ze een boete van 10.000 euro, een gemiddeld jaarsalaris in de muziekjournalistiek. O, wat zal het heerlijk rustig zijn op Twitter. Een uur normaal met mensen over muziek praten zonder dat betweterige gekwebbel erdoorheen van die types.”

Maar wacht, het ging toch over brommerslachtoffers? 
“O shit, ja. Allemaal een helm dragen jongens en meisjes, heel belangrijk. Ik draag ‘em zelf de hele dag. Want je weet maar nooit.””

Uw stem komt me bekend voor, mevrouw euh… wat was uw naam ook alweer?
“Uhm… Heleen van, euh. Staal? Verf? Shit.”

Waar woont u, als ik vragen mag?
“In Cortonvi- Nee: Almere. Ja, Almere, daar woon ik. Ja.”

Meneer Corton, waarom doet u dit?
“Biehoehoee. Ik had gehoopt dat die stomme Giel Beelen ook zou komen. En dat-ie dan per ongeluk iets zou zegge-hen over Daft Pu-hunk. Weeehh. En dat-ie dan niet meer bij DDDW mocht komen, omdat hij zijn zwijggplicht had geschonde-hen. En dat ik dan zijn plaats in mocht nemen. Want niemand wil me meer hebbe-hen. Iedereen haat op Cortonvi-hill. Mimimimimi.

Jezus, Erik, dit is echt nog een slechter plan dat dat hele Cortonville van je.
“Echt? Vind je dat echt een goed plan? Ooh, dank je, lieve hond. Ik ga er direct een blogje over laten schrijven door mijn onbetaalde redactie.”

Hiphopgoeroe @derique heeft aangekondigd niet naar de Daft Punk-luistersessie te gaan. “Ik ben te druk met een opiniestuk over waarom een donkere zangeres met een kort rokje die zingt over vrouwenpower niet sexy genoemd mag worden. Zeker niet door witte boys. That’s racist man!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s